Читај ми!

Шта нам говори телесна температура?

Било да смо здрави или болесни, телесна температура нам се мења током дана. Зависи од наше животне доби (што смо старији све је нижа) и стања организма. Најнижа је у раним јутарњим сатима, највиша увече, скочиће кад једемо љуто, док вежбамо, жустро обављамо неке активности, чак и кад лажемо, а опашће док се одмарамо. Због епидемије коронавируса, људи су почели више да ослушкују своје тело и све чешц́е мере температуру. Како правилно треба да тумачимо њене вредности, када је повишена температура знак неког благог поремећаја, а када озбиљног обољења, питања су која често изазивају недоумице, објасниће нам др Вања Ђокић из Дома здравља Врачар.

Према проценама Републичког геодетског завода, просечна цена квадратног метра стана у новоградњи у Београду у трећем кварталу ове године износила је 2.080 евра, што је за око 250 евра више у односу на исти период 2020. Поскупели су и станови у старим зградама а цене станова порасле су и у осталим градовима, али нешто мање него у Београду. Шта нас чека на тржишту некретнина у предстојећој години, да ли ће цене наставити да расту? Зашто је потражња станова и даље већа него понуда? О прогнозама за наредни период разговарамо са Јасмином Гаврилов Дражић са портала „Четири зида"

Како кућни љубимци утичу на психолошко здравље одраслих и деце и на који начин подстичу позитивне емоције и самопоуздање? Неке студије показују да љубимци олакшавају стрес и имају значајан утицај на здравље срца, смањују усамљеност и агресивност, а јачају самопоуздање и имуни систем. Колико, у ово време препоручене физичке дистанце и смањења блиских контаката међу људима, може да нам помогне присуство кућних љубимаца или, ипак претерујемо понекад са пажњом коју им пружамо, питамо психолога Бранку Тишму.

 

Са вама је Мирјана Никић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво