Збуновник

Имамо, ми, и емисију Поштована децо у Програму за децу, младе и породицу. Први пут се “огласила” 1984. године. И, да: позајмили смо име од Душка Радовића јер Програм за децу Радио Београда управо ради то што је Радовић именовао, већ више од 75 година: поштује децу! Није ово најава за емисију Поштована децо, иако је о Збуновнику реч - а у њему се свашта премеће.

О поштовању деце ћемо говорити на различите начине: говориће сама деца, имамо и Радовићево "мишљеје", а, и ми смо ту...
 
Али, децу можемо поштовати и тако што ћемо разуме(ва)ти њихове муке.

На пример, кад и ако муцају...

Ово је друга емисија у пројекту B-AIR који је, у оквиру Креативне Европе,  подржало и Министарство културе Републике Србије. У њој се, управо  бавимо муцањем.

Због чега смо је назвали О ПТИЦАМА И ЉУДИМА? О томе у Збуновнику.

Имамо два дечака који муцају, имамо Николету Стевовић која је  логопед са великим знањем и искуством, имамо оригиналну музику Петра Вујановића младог композитора из Лознице са конкурса наше редакције, имамо резултате најновијих светских истраживања о муцању  и - имамо шпицу емисије Добро јутро децо.

Збун?!

Па, како би иначе био Збуновник!?

О ПТИЦАМА И ЉУДИМА  снимали, децу слушали, речи гланцали, реченице монтирали, звук додавали..... Александар Петровић и Весна Ћоровић Бутрић.  

Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво