Читај ми!

Почела примена ковид пропусница

У Србији епидемијска ситуација забрињава. Не смањује се број преминулих ни новозаражених. Од синоћ, одлуком Кризног штаба, од 22 часа у угоститељске објекте може се само са ковид пропусницом, ПЦР или антигенским тестом или ако сте прележали корону. На терену је било око 2.400 инспектора.

Премијерка Ана Брнабић каже да је смисао ковид пропусница да сви будемо безбеднији него што јесмо. Председница Владе је за ТВ Пинк рекла да се нада да ће то бити и мотивација за младе да се вакцинишу.

Ковид пропуснице не представљају дискриминацију, каже повереница за равноправнсот Бранкица Јанковић. Држава има право да спроводи мере у заштити здравља становништва, а ковид пропусница је само једна од њих, изјавила је Јанковићева.

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да су документом о побољшању изборних услова до којег се дошло у преговорима власти и опозиције без посредовања странаца "углавном сви задовољни". Очекује да га потпишу "представници седам најјачих странака или коалиција" које су учествовале у том дијалогу. Дачић је појаснио да су тим документом „дефинисана правила", а да остаје да га следеће недеље и формално потпишу представници опозиционих странака и коалиција које су у преговорима с влашћу учествовале.

У обрачуну ватреним оружјем у Антиокији, на северозападу Колумбије, ухапшен је најтраженији нарко-бос Даиро Антонио Усуга, познат по надимку Отонијел. У акцији су учествовале војска, ваздухопловне снаге и полиција. Погинуо је најмање један полицајац. Влада у Боготи је за информацију о месту на коме се крио Отонијел нудила награду од 800 хиљада долара, а Сједињене Државе су његову главу уцениле на 5 милиона долара.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво