Читај ми!

Од вечерас ковид пропуснице у угоститељским објектима

Постигнут је начелни договор о тексту Споразума о унапређењу изборних услова, изјавио је председник Скупштине Ивица Дачић после још једног састанка међустраначког дијалога без странаца, а којем је присуствовао и председник Србије Александар Вучић. Начелни договор Споразума могао би бити потписан наредне недеље, изјавио је Дачић и додао да се данас није одлучивало о датуму избора, већ је поновљено да средином фебруара буду расписани парламентарни и градски избори.

Председник Двери Бошко Обрадовић изјавио је да демантује председника Скупштине и да тај покрет неће потписати завршни документ о побољшању изборних услова док не виде његову завршну верзију. Подсетио је да су Двери тражиле да седам водећих медија достави медија планове у којима би се повећало учешће опозиције у медијима, као и формирање надзрног тела за праћење избора.

Председник Александар Вучић састаће се у Београду са српским чланом Председништва Босне и Херцеговине Милорадом Додиком. Додик је изјавио да ће упознати председника Србије са политичким развојем ситуације у Бе Ха и са тим да Република Српска не верује у слаткоречиве, лажне добре намере неких западних фактора и Бошњака. Каже да разуме шта Србија може да учини, а шта не, те да од Вучића не тражи подршку у целости, али очекује разумевање које мора да постоји.

Почиње примена ковид-пропусница. Од 22 часа у угоститељске објекте моћи ће да се уђе само уз сертификат, пи-си-ар или антигентски тест. Око 2.400 инспектора свих 46 инспекција у Србији биће на терену изјавила је председница Координационе Комисије за инспекцијски надзор, министарка Марија Обрадовић. Вечерас и сутра увече њихова улога биће саветодавна, а од понедељка ће писати прекршајне налоге. Министарка Обрадовић поручује да Србија овим не постаје полицијска држава, већ да је циљ да људима који су вакцинисани буде олакшан свакодневни живот, а да се невакцинисанима укаже на значај имунизације.

Јапанске копнене трупе одржавају своје прве војне маневре после више од 30 година, упркос регионалним тензијама које су у порасту, и припремају своје трупе за потенцијалне сукобе, преноси SNN. Раније ове недеље, Северна Кореја је саопштила да је успешно тестирала нову балистичку ракету са подморнице. На југу источне Азије, Кина појачава притисак на Тајван честим слањем ратних авиона у зону дејства тајванске пе-ве-о, а у међувремену су руски и кинески ратни бродови завршили прву заједниццку патролу у западном делу Тихог океана.

Слободан Ковач више није селектор одбојкаша Србије, саопштио је Одбојкашки савез после редовне седнице Председништва. Ковач је 2019-те освојио златну медаљу на шампионату Европе. Уследио је неуспех у квалификацијама за Олимпијске игре, у јануару прошле године, на турниру у Берлину, а ове године није освојена медаља ни у Лиги нација, ни на Европском првенству у Пољској.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Тина Амић и Реља Трајковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво