Читај ми!

Да ли аспирин свакоме чува срце?

Одрасле особе које немају срчане проблеме не би требало да узимају дневну, ниску дозу аспирина како би спречиле срчани или мождани удар - гласи нова, прелиминарна препорука утицајне групе која издаје здравствене смернице у САД. О овим новим препорукама у нашем јутарњем програму разговарамо са проф. др Арсеном Ристићем, начелником Одељења за срчану инсуфицијенцију и помоћником директора Клинике за кардиологију КЦС.

Срце се најбоље чува присуствовањем лепим догађајима, а један од њих су свакако концерти за бебе које организује Београдска филхармонија. Јелена Милашиновић ће нам рећи када се концерти организују и које композиције ће бити извођене.

 

На Светски дан биоетике, са вама разговарамо у Пиању јутра које су ваше дилеме када је у питању развој медицине и могућности које пружа. Да ли је етично бирати пол бебе, бирати њене особине или експериментисати на људима и животињама.

 

Говоримо и о два догађаја из области културе. Један је БОСИ фест, фестивал особа са инвалидитетом, а други је Етно самит Традиција нова.

 

Са вама је Александра Младеновић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво