Локални избори на Косову и Метохији

На Косову и Метохији одржавају се локални избори. Бирају се председници и одборници скупштина у 38 општина. Срби ће своје представнике бирати у скоро 20 општина, а у 10 могу да рачунају да ће имати могућност управљања.

 

Безбедносно-информативна агенција обележава 122. годишњицу од оснивања Одељења за поверљиве полицијске послове и 19 година од оснивања БИА. Председник Александар Вучић и директор БИА Братислав Гашић положили су венац испред меморијалног зида у знак сећања на погинуле припаднике Агенције. Вучић је поручио да је БИА стуб безбедности Србије, али нагласио да су људи важнији од опреме и захвалио запосленима који су у неколико последњих акција ризиковали своје животе.

У Србији је до сада вакцину против ковида примило укупно 23,51 одсто младих, што је и даље слаб оџив, изјавила је премијерка Ана Брнабић и апеловала на старије од 12 година да се одазову позиву за имунизацију. Брнабићева, која је примила трећу дозу на Београдском сајму, најавила је да ће наредне недеље бити одржан састанак Кризног штаба, са којима ће данас имати консултације, и истакла да број преминулих "ужасно забрињава". Упозорила је да је почела пооштрена контрола епидемиолошких мера и да неће бити толеранције за њихово непоштовање.

Председник Александар Вучић најавио је да у новембру у Србију стиже Модернина вакцина против корона вируса. Истакао је да ће Торлак ускоро произвести 1,5 милиона доза Спутњик Ве вакцине, као и да изгадња фабрике вакцина за кинески Синофарм напредује. Позвао је све грађане да се вакцинишу и уколико је потребно приме и трећу дозу вакцине, коју ће он, како је најавио, примити ускоро.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво