Читај ми!

Брнабић: Не бих потписала независност Косова

Србија се залаже за решење замрзнутог конфликта на Косову и Метохији, а интерес наше земље су мир и стабилност, као и придруживање Европској унији, изјавила је премијерка Ана Брнабић. Како је објаснила, у овој фази, Брисел и Вашингтон нису рекли да нема чланства у Европској унији без признавања Косова, већ да је за приступ потребно дугорочно решење за косовско питање. Брнабићева је за Вечерње новости рекла како верује да је могућ историјски договор Срба и Албанаца, за шта су потребни храбри лидери са визијом попут српског председника, али и истакла да она као премијерка не би потписала независност Косова.

На Косову и Метохији од поноћи је на снази предизборна тишина. Сутра се одржавају локални избори на којима се бирају председници општина и одборници скупштина у 38 општина. Срби ће своје представнике бирати у скоро 20 општина, а у десет могу да рачунају на могућност управљања њима. У тих десет општина укупно је 26 кандидата за председнике општина - 18 српских и 8 представника албанских странака.

Србија је обезбедила лек Сотровимаб који ће у једној дози амбулантно бити примењиван код ковид-пацијената у првих 10 дана уколико имају високе факторе ризика, изјавила је директорка Републичког фонда здравственог осигурања Сања Радојевић Шкодрић. Истакла је, ипак, да ниједан лек не може да замени вакцину, јер она спречава заражавање. Додала је да, уколико не постигнемо колективни имунитет, неће помоћи ни лекови које имамо.

Специјални суд одредио је притвор до 30 дана бившој државној секретарки у МУП-у Дијани Хркаловић, осумњиченој за кривично дело трговина утицајем. Притвор јој је одредио судија за претходни поступак, на предлог Тужилаштва за организовани криминал због околности које указују да ће утицати на сведоке. Хркаловићева се сумњичи да је уклањала доказе после убиства Властимира Милошевића у Београду, у јавности познато као „убиство на шинама".

Дијана Хркаловић је синоћ, након што јој је одређен притвор, спроведена у Окружни затвор у Београду, где ће у складу са епидемиолошким процедурама наредних 14 дана бити у изолацији у посебној ћелији.


Уредник и водитељ:Слободан Петровић

Уредници вести:Реља Трајковић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво