Деца треба да знају како да се заштите од трговине људима

Сваког 18. октобра од 2005. године обележава се Европски дан борбе против трговине људима са циљем да се јавност што боље упозна са овим видом криминала који организаторима доноси огромне приходе. Овим поводом, Удружење грађана "Атина" и Центар за права детета су пре неколико дана покренули дигиталну платформу намењену средњошколцима. О томе како је платформа настала и које све информације нуди, колега Миша Стојиљковић разговарао је с Јеленом Петровић, програмском менаџерком у Центру за права детета.

Изненадни срчани застој је стање које се може десити свакоме. Последњих година често се изненадимо када чујемо да се у таквој ситуацији могу наћи и врхунски спортисти, за које се мисли да су потпуно здрави јер се често подвргавају разним лекарским прегледима. У свету па и код нас се покрећу разне кампање са циљем да сваки грађанин научи како да спасе живот особи која је доживела изненадни срчани застој. Овој иницијативи придружио се и Црвени крст Србије који је овог викенда покренуо кампању „Живот у твојим рукама", у којој ће учествовати наши врхунски спортисти и јавне личности. Циљ је да се грађани едукују, као и спортски радници да реагују одмах јер су први минути драгоцени и спасавају живот.

Овог јутра причаћемо и о субвенцијама које даје држава за прелазак на нову фискализацију. Наш саговорник тим поводом биће Саша Дулић, помоћник директора Пореске управе за информативне и комуникационе технологије.

У Нишу, Новом Саду и Београду почиње 17-ти фестивал филмова за децу. Са оснивачем и директором Кидс феста, Игором Станковићем, разговара Владимир Џудовић.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.  

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво