Читај ми!

Међународни дан достојанственог рада

Шта тачно значи израз "достојанствен рад"? Колико људи у Србији може да каже да се на послу осећа пристојно? Где смо у односу на регион и земље ЕУ по том питању? О свему овоме у јутарњем програму говориће истраживачица Фондације Центар за демократију Сарита Брадаш. Претходно ћемо иста ова питања упутити и слушаоцима у оквиру наше редовне рубрике "Питање јутра".

Говоримо о још једној важној теми која мало-мало па избије у медијима - вршњачко насиље. После недавног случаја у којем је жртва била једна 13-годишњакиња, колегиница Николина Миљковић разговарала је с Весном Роквић из Друштва психолога Србије.

Најављујемо десети јубиларни Гете фест на којем ће бити приказано осам савремених немачких филмова. О овогодишњој селекцији више ћемо сазнати од Сунчице Шидо, координаторке програма културе у Гете Институту.

Причаћемо и о београђанкама кроз деценије поводом изложбе "Београђанке" у Дорћол Плацу која прати жене Београда виђене кроз објективе фотографа од 60-тих година прошлог века до данас.

Кроз разговор с директорком технике Радио Београда Зораном Бојичић најављујемо и свечано отварање студија 13 у оквиру прославе 97 година постојања наше куће.

Пробудите се уз Радио Београд!

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво