Читај ми!

Међу световима свет

Да ли сте чули за номофобију? То је страх од тога да ћемо остати без мобилног телефона. Постоје разне фобије: од животиња, предмета, животних ситуација...На мах може звучати смешно или невероватно да се људи боје неких ствари које делују сасвим безазлено, али научници тврде да је то бунар без дна и да се у човеку може развити страх од било чега. Тако се, сасвим очекивано, полако појављује и кованица "коронафобија".

Када је нешто страх, а када фобија? Одакле страхови потичу? Каква је веза између анксиозности, паничног напада, опсесивно компулсивног поремећаја и страха? Због чега се баш страх користи као инструмент за манипулацију и каквим се понашањем страх може прикрити? Постоји ли функционалан страх и шта када нас он омета у функционисању? Како се лече фобије и када је неопходно имати терапију медикаментима?

О томе разговарамо са професором доктором Миланом Латасом, психијатром.

У другом сату слушаоци у директном програму могу поставити питање госту.

Аутор и водитељ је Милица Ђилас.
Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво