Читај ми!

О не, шери

Баш то је био један од највећих хитова оних лепих, нежних и безбрижних осамдесетих година прошлог века, захваљујући групи `Рандеву`, чији су истакнути чланови Божидар Волфанд, вокални солиста и бубњар и вођа бенда Миро Чекелиш дошли у Београд само због емисије `Време спорте и разоноде`, и то после пуне три деценије! Ексклузивни сусрет пред мирофонима Радио Београда 1, ћаскање другара после толико времена, сазнања где су били и шта радили, присећања на нека друга времена, када су фестивали лаких и ведрих нота били саставни део свих југословенских република. Сазнаћемо и како је Ана Сасо пеглала панталоне колегама, како је певачица групе `Стијене` Весна Ивић сушила косу другару пред наступ, ко је редовно долазио у посету у војничким данима Боби Стефановићу, који је са Чекелишом био у истој јединици, заједно су наступали и у музичкој секцији. Врло интересантна, нецензурисана прича, којој и није могло ништа да се одузме, јер- реално- у поређењу са ријалити програмима 21. века, све те приче дођу као сликовнице, наивне приче за децу и оне који се осећају младима. Дах носталгије, много емоција, пријатељство које је толико јако да се напросто види и чује у програму- е, то су одлике овог разговора.

У госте нам долази и мултиталентована уметница Зорица Никић, која собом носи дах Земуна, представљајући интересантну изложбу под називом `Индустријско наслеђе Земуна`. Састављена је од историјско-документарне грађе, начињена после доста истраживања и налажења мотива за снимање. Прилачемо о Старој железници, Ливници `Пантелић`, Термоцентрали `Земун`, `Телеоптику`, `Змају` и, наравно, о кеју и Горњем граду. Наша гошћа је, иначе, чланица УЛУС-а, Друштва ликовних уметника Земуна, бави се и сликањем, реастаурацијом, тренутно припрема докторат на ФПУ. Сигурни смо да ће својом причом многе `натерати` да погледају актуелну изложбу у Уметничкој галерији `Стара капетанија` 

И ево нас код спорта, како обично започињемо већину најава нанашем сајту, али је овога пута превагнула топла, људска прича, дирљиви сусрет пријатеља који нема цену. Разуме се да, као и сваке суботе, пратимо сва актуелна дешавања, почев од полуфиналног меча одбојкаша Србије са Италијом, меч се игра од 21 час, чућемо шта кажу наши репрезентативци Ковачевић и Петрић, као и мишљење одбојкашких стручњака. Атлетски тренер Драгољуб Милосављевић из `Belgrade Running Cluba`јавиће нам се са `Винског маратона` у Суботици, док ће алфа и омега СД Обилић Слободан Милошевић најавити интересантан турнир који се игра наредног викенда. Репрезентативци Србије у бадминтону Анђела Витман и Виктор Петровић остварили су изузетан међнурадни успех, освајањем бронзане медаље у мешовитим паровима на ЕП за играче до 17 година, одржаном у Словенији.

Сутра се игра још један `вечити дерби`, Партизан ће угостити Црвену звезду у часу када и једном и другом клубу одлично иде ина домаћој и на међународној сцени, па ћемо свакако уживати у дешавањима која ће, кроз пренос, пратити и Радио Београд 1. Ергела Зобнатица одржава спортски дан за љубитеље коњичког спорта. На Ади Циганлији данас је одржан седми интернационални фестивал и трећи Еврокуп у драгону, `змајевим чамцима`, како их од миља зову. На посебну пажњу, као и обично, наишле су `розе девојке`, храбре даме које су изашле као победнице из неравноправне борбе са злоћудним канцерима. Са овог догађаја, са Савског језера, јавља нам се Ана Дудуковић, генерални секретар Драгон савеза Србије.

И биће, наравно, још много интересантних тема- о промоцији филма Тома, Сајму пољопривреде у Новом Саду, у нашој емисији говориче и Миа Беговић, Игор Маројевић, Неле Карајлић, Стефан Миленковић, Љубивоје Ршумовић, Дарко Бајић, Иван Икић, Радован Бели Марковић и други. Неће изостати ни предлог јеловника за недељни ручак Милијана Стојанића. Музичка понуда такође стандардна- питки микс начињен од хитова домаће и стране музике за већност, као и оних који су тренутно актуелни на топ листама.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво