Одлазак легендарног композитора и водитеља

Због погоршане епидемијске ситуације, од понедељка ће ученици седмог и осмог разреда Основних школа у Ариљу, Богатићу, Ваљеву, Лајковцу, Ивањици, Књажевцу, Коцељеви, Крагујевцу и Тополи радити по другом моделу наставе, односно комбиновано, саопштило је Министарство просвете. Комбинација непосредне наставе и наставе на даљину примењиваће се и у средњим школама у 45 локалних самоуправа. Трећи модел, односно настава преко интернета, на снази је у 8 локалних јединица. Тај облик наставе и даље важи за основне и средње школе на Косову и Метохији. Нови епидемијски подаци биће објављени око 15 часова.

У Палати Србија је почела друга фаза међустраначког дијалога између власти и опозиције о побољшању изборних услова у Србији уз учешће европарламентараца. Очекује се да ће трајати до касно по подне, а да се сутра на конференцији за медије обрате председник Скупштине Ивица Дачић и европосланици. У предлозима појединих странака прецизирано је колико пута недељно и у којим терминима опозиција треба да гостује на јавним сервисима, тражи се повереник за заштиту запослених у јавном сектору, али и прецизирање текста који су послали европарламентарци.

Председник Александар Вучић поручио је на састанку са посланицима Европског парламента Владимиром Билчиком, Кнутом Флекенштајном и Тањом Фајон, како је уверен да ће предизборни процес у Србији бити у складу са највишим демократским стандардима. Према његовим речима, представници свих релевантних институција државе од почетка су били спремни да чују конструктивне сугестије како би се на адекватан начин креирала изборна атмосфера. Саговорници су истакли да је од великог значаја да резултати дијалога буду примењени и поручили како су спремни да помогну у предизборном процесу како би оно што је договорено било и спроведено.

У Русији се до недеље одржавају парламентарни избори на којима учествује 14 партија. Грађани бирају 450 депутата Државне Думе на мандат од 5 година. Гласа се три дана због епидемијске ситуације.

Познати композитор и водитељ Миња Субота преминуо је у 83-ћој години после тешке болести. Годинама је био аутор и водитељ дечје Те-Ве емисије „Музички тобоган". Његове песме су саставни део музичког образовања ученика млађег школског узраста. Време и место сахране Миње Суботе биће накнадно објављени.

Футсал репрезентација Србије играће са Аргентином у другом колу Светског првенства у Литванији. Пренос је на Другом програму РТС-а од 18 часова и 50 минута.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Реља Трајковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво