Читај ми!

Токио на длану

Не баш блистав дан за наше спортисте на 32. Летњим олимпијским играма у Токију. Шпанац Пабло Карењо-Буста савладао је Новака Ђоковића са 2:1 по сетовима 6:4, 6:7, 6:3 у мечу за бронзану медаљу. Само сат времена касније, Новак је требало поново да изађе на терен у мечу за бронзану медаљу у микс дублу, међутим није имао снаге и морао је да одустане од тог меча. Медаља бронзаног сјаја припала је аустралијском пару Барти-Пирс. Ватерполисти Србије поражени су од селекције Хрватске са 15:12 у четвртом мечу групе Б на ватерполо турниру. Упркос другом поразу на турниру, наши ватерполисти имају шансу да се пласирају у завршницу турнира, о томе ће одлучивати последњи дуел са селекцијом Црне Горе, који је на програму у понедељак. Женска одбојкашка селекција Србије поражена је од изабраног тима Бразила резултатом 3:1, то је први пораз за екипу коју предводи Зоран Терзић на овом шампионату, после три уводне победе. Меч је укупно трајао 112 минута. Финале у стрељаштву, дисциплина малокалибарска пушка тростав (50м), окончано је за Андреу Арсовић. Српска такмичарка је као осма прва елиминисана, са скором од 402,4 поред свог имена. Сања Вукашиновић завршила је такмичење у квалификацијама, баш као и атлетичарка Драгана Томашевић у бацању диска

Поред дешавања на Олимпијским играма, породични магазин Радио Београда и ове суботе прати манифестације које се одвијају широм Србије, као и дешавања из света културе, јавног и уметничког живота. Уметница Јована Пузовић деценију уназад бави се истраживањем човека и његове психе, то је имплементирала у своје радове, постављене у галерији `Сингидунум`, у Кнез Михаиловој улици у Београду. У изложбеном салону Културног центра Зрењанина отворена је изложба `Наша права на нашим речима`, посвећена људским правима. Дочекали смо још један `Нишвил` џез фестивал, први део програма дешава се од 5. до 15. августа. Изложба скулптура Данка Бркића под називом `Божја створења` у току је у Галерији 73 на Бановом брду. `Фестивал штрудле` дешава се сутра у Новом Милошеву.

У Манаковој кући у току је изложба `Хришћанска уметност дубореза у минијатури`, биће отворена до 1. септембра. У понедељак ће у Савременој галерији Зрењанин бити отворена изложба канадске уметнице српског порекла Весне Перуновић, под називом `Фрагменти целине`. Сутра почиње туристичка манифестација `Шумадијски дани шљиве` у Крагујевцу. Летњи фестивал клавирске музике `Piano Summer` биће одржан од 3. до 6. августа у Врању. `Тешњарске вечери` саставни су део туристичке понуде Ваљева сваког лета, па и овог, од 2. до 8. августа.

` LoveFest` се одржава и ове године у Врњачкој Бањи, од 5. до 7. августа. У Крагујевцу се шести пут по реду дешава филмска радионица `ФРКА`. Од 5. до 12. августа одржава се Међународна колонија Студеница. `Бојничко лето` дешава се од 6. до 8. августа. У оквиру манифестације `Monday Blues`, пред посетиоцима Дома омладине Београда прексутра ће музицирати Александар Ђукић и Милан Петровић. `Равноселска фијакеријада` је спортска, културна, пољопривредна и традиционална манифестација која се одвија наредне суботе, 7. августа.

Витез кулинарства Милијан Стојанић јавиће се и ове суботе са неке од туристичких дестинација из Србије, уз предлог јеловника за недељни ручак. Музичка понуда уобичајена, летња, разиграна, замишљена као шлаг од старих добрих шлагера и актуелних нумера са светских топ листа. Саша Хајдин, Катарина Епштајн, Весна Гемовић и Бранислав Јерковић чине екипу која реализује овај програм, намењен свим узрастима и генерацијама.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво