Ђоковић без финала сингла у Токију

На Олимпијским играма у Токију, Новак Ђоковић није успео да се пласира у финале, пошто је изгубио од Немца Александра Зверева са 2:1. Новак ће се борити са бронзану медаљу са Шпанцем Паблом Карењом Бустом. У полуфиналу микс дубла, Ђоковић и Нина Стојановић састаће се са руским паром Елена Веснина - Аслан Карацев. Пливач Андреј Барна пласирао се у полуфинале на 50 метара слободно. У стрељаштву, Зорана Аруновић и Јасмина Миловановић нису успеле да се пласирају у финале дисциплине малокалибарски пиштољ 25 метара. Аруновићева је у квалификацијама била 9-та, док је Миловановићева заузела 30-то место. Веслачица Јована Арсић је освојила треће место у ЦЕ финалу у скифу. У укупном поретку заузела је 15-то место.

Председник Александар Вучић обишао је радове на изградњи компресорске станице Велика Плана, која је део гасовода од границе са Бугарском до границе са Мађарском. Вучић је рекао да без те компресорске станице Србија не би могла да има уравнотежен притисак гаса, а бележила би и многе губитке. Руски амбасадор Александар Боцан Харченко је оценио да се пројекат развија у складу са уговорима, и да ће, без сумње, бити завршен у року, а Србија ће добити додатни гас. Нагласио је да је то европско градилиште и европски пројекат.

У посети Србији је државни секретар Министарства спољних послова Немачке Мигел Бергер. У разговору са председником Вучићем, било је речи о билатералним односима и економској сарадњи Србије и Немачке, евроинтеграцијама, као и о односима и иницијативама у региону. Вучић је оценио да су билатерални односи на изузетно високом нивоу, као и да је економска сарадња у сталном успону.

Од почетка вакцинације у Србији до краја априла свега 0,3 одсто потпуно вакцинисаних Фајзеровом вакцином и 0,5 одсто грађана који су примили Спутњик, заразило се вирусом корона, кажу у Институту "Батут". Наводе како је истраживање показало да је оболело и 1,5 одсто вакцинисаних Синофармом и 2,5 одсто цепљених првом дозом АстраЗенеке.

У Европи расте број нових случајева ковида 19, углавном заразнијим делта сојем. Португалија од недеље укида полицијски час и ограничења за рад ресторана. У Сједињеним Америчким Државама сви грађани који се вакцинишу добиће по 100 долара.

У Бања Луци почиње посебна седница Скупштине Републике Српске као одговор на наметнути закон одлазећег Високог представника у Босни и Херцеговини Валентина Инцка. На седници, која ће бити затворена за јавност посланици ће усвојити два закона, о непримењивању одлуке Инцка и измене Кривичног закона којима ће се до 15 година затвора кажњавати они коју Српску и њене народе називају геноцидним.

У првим утакмицама трећег кола фудбалске Суперлиге Србије, у Новом Саду ће од 18 часова и 55 минута играти Пролетер и Нови Пазар. У Крушевцу ће се састати Напредак и крагујевачки Раднички. Утакмица почиње у 21 час.

Уредник и водитељ:  Мирослав Војводић

Уредници вести: Тина Амић и Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво