Читај ми!

Њено величанство чоколада

Истраживачи кажу да око милијарду становника на планети свакодневно једе чоколодау. У томе предњаче Европљани, а становници Велике Британије, Швајцарске и Немачке у просеку поједу по 11 килограма чоколаде годишње. Поводом Међународног дана млечне чоколаде, који се сваког 28. јула од 2009 обележава у част првог доласка чоколаде далеке 1550. године на тло Европе, разговарамо са Ненадом Радуловићем оснивачем Музеја чоколаде у Београду.

Незаобилазна тема и овог јутра су наступи наших спортиста на Олимпијским играма у Токију.

Вирусни хепатитиси, су добили називе према абецеди: А, Б, Ц, Д, Е, Г, а у новије време помиње се и ТТ вирус. Заједничка особина им је да првенствено нападају јетру, мада могу довести до оштећења и других органа и ткива. Како би се скренула пажња о начинима преношења, факторима ризика, потребама тестирања као првом кораку за правовремено откривање и лечење ових инфекција, данас се обележава Светски дан борбе против хепатитиса. Наша саговорница тим поводом је Ивана Драгојевић председница удружења Хронос.

Причамо и о томе да су Шабац и Сомбор, једини градови у Србији који ће од септембра имати МИА апликацију која замењује одласке на шалтер, и грађанима пружа информације у реалном времену, путем сајта града, Вибера и Фејсбука.

Колегиница Ружица Зоркић Радичевић, у склопу кампање "Бирам Србију", посетила је Рајачке пимнице. Како би се одржали и сачували изглед и намена објеката на овом простору, изградња је дозвољена само уз сагласност Завода за заштиту културе. Нови објекти изгледају као да су грађени пре више од 100 годна, што је случај и са зградом ресторана Свети Трифун, а наша колегиница је искористила прилику да разговара са власником, Мирославом Караманчићем.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво