Читај ми!

Олимпијски журнал

Кошаркашице Србије савладале су Канаду са 72:68, у првом колу Групе А на олимпијском турниру у Токију. До самог краја меча страховали смо за коначан резултат, али се све завршило како треба, чиме су се наше девојке реванширале Канађанкама за пораз на прошлим Олимпијским играма у Рију. Српске кошаркашице водиле су током већег дела меча, али им Канађанке нису дозволиле да се одлепе на велику предност, па је српски тим до победе дошао у изједначеној завршници. 16 кошева за нашу репрезентацију постигла је Соња Васић, Ивон Андресон убацила је 12, а Црвендакић и Крајишник по 10. Наредни меч Србија игра против старих познаница, ћланица селекције Шпаније, утакмица је на програму у четвртак.

Новак Ђоковић савладао је Немца Јан-Ленарда Штруфа са 2:0 (6:4, 6:3) у сетовима и пласирао се у осмину финала олимпијског тениског турнира. Без превише узбуђења и са мало утрошене снаге, Новак Ђоковић савладао је свог ривала и пласирао се у осмину финала Олимпијских игара. Први носилац на терену "Аријаке тенис парка" задржао се 75 минута и без изгубљеног сета трасирао пут међу 16 најбољих у Токију. Наредни противник Новаку Ђоковићу биће у среду млади Шпанац Алехандро Давидович-Фокина, који је са 2:1 у сетовима савладао Аустралијанца Џона Милмана.

Баскеташи Србије обезбедили су пласман у полуфинале Олимпијских игара, пошто су јутрос славили у још два меча, са селекцијама Јапана и Летоније. Били су баш убедљиви чланови нашег државног тима и као најуспешнији из своје групе, са шест победа и без иједног пораза, ушли међу 4 најбоље репрезентације планете. Последњи меч групне фазе Србија, у мечу без резултатског значаја, игра у уторак против Русије, а полуфинала се играју у среду.

Српска џудисткиња Марица Перишић поражена је у другом колу олимпијског турнира у категорији до 57 килограма и завршила је такмичење у Токију. Перишићева је изгубила од Израелке Тимне Нелсон Леви, пошто је због три казне суспендована у продужетку. Велимир Стјепановић завршио је на 16. месту у укупном полуфиналном пласману и није успео да избори место у финалу трке на 200 метара слободно. Наша најбоља тенисерка Нина Стојановић поражена је од Гркиње Марије Сакари са 2:0 (1:6;2:6) и заустављена у другом колу олимпијског турнира. Нина није успела да пружи већи отпор 19. играчици на светској листи , која је до победе дошла после 69 минута игре.

У квалификацијама трке на 200 метара мешовито, пливачица Ања Цревар остала је без пласмана међу првих 16, заузела је место у зачељу своје групе.

Сутра, од наших,  прву борбу ради теквондисткиња Милица Мандић, на татами излази и џудисткиња Ања Обрадовић, потом тенисер Миомир Кецмановић у синглу другог кола, Јована Арсић у скифу за пласман, наступаће и двојац без кормилара Васић-Мачковић. Међу пливачима, сутра су у базену Андреј Барна на 100 метара слободно и Вук Челић на 800 метара слободно. Дамир Микец и Зорана Аруновића пуцају из пиштоља у миксу, њиховој омиљеној дисциплини, а такмиче се и мешовити тимови, где очекујемо Андреу Арсовић, Миленка Себића, Сању Вукашиновић и Милутина Стефановића. Најзад, баскеташи играју последњи меч у групи са Русијом, ватерполисти се састају са Казахстаном, док одбојкашице имају меч са селкцијом Јапана.

Емисију припрема Спортска рубрика Радио Београда 1, с нашим новинарима у Токију Миланом Биговићем и Слободаном Малетићем.

Испред микрофона је Жељко Стефановић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво