Читај ми!

Трећа вакцина против четвртог таласа

Број заражених корона вирусом у овом месецу благо расте. Ако се тако настави, очекивани четврти талас ковида могао би да се појави и пре септембра. Ситуација још није алармантна, али имунолошко стање нације није задовољавајуће. Оно се може поправити једино вакцинацијом и строгим поштовањем мера, сматра имунолог професор др Душан Попадић. Он је први гост данашње емисије.

Велики градови у Америци у доба короне суочили су се са порастом насиља. Број убистава током протекле године порастао је готово за трећину. Сличан тренд настављен је и у првој половини ове године. Чикаго, један од највећих америчких градова уклапа се у ову статистику. Протеклог викенда убијено је и рањено више од 50 људи. О томе у Магазину разговарамо са Александром Жигићем, новинаром из Чикага.

Пандемија ковида подигла је цену хране и у свету и код нас. Међутим, сточарство је запало у кризу, јер је неумерено поскупела сточна храна, а цена меса остала је иста. Тржишну неизвесност трпе и произвођачи свиња, који све чешће одустају од това. Један од ретких који истрајава упркос великим губицима је Драшко Даниловић из Кузмина у Срему, који са двојицом синова, пољопривредних инжењера, годишње испоручи четири до пет хиљада товљеника. О проблемима произвођача, са Даниловићем је разговарала Даворка Тешић.

У Магазину пратимо Олимпијске игре у Токију, а за одмор представљамо туристичку понуду Пожаревца.

Аутор: Ана Томашевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво