У Токију свечано отварање Олимпијских игара

Први пут без публике због пандемије, у току је свечаност отварања Летњих олимпијских игара у Токију.  На играма  учествује више од 11 и по хиљада спортиста, а због ограничења,  церемонији присуствује само 950 гостију.

У Старом Грацку код Липљана одржан је парастос за 14 српских жетелаца, убијеним на данашњи дан 1999-те године. Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је већ 22 године зјапи отворена рана на срцу породица, српског народа и државе Србије због страшног злочина и масакра који се десио у том селу. Истакао је да Срби и даље чекају правду, док други усвајају резолуције којим осуђују наш народ.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је, поводом објаве портала "Крик" да је вођа организоване криминалне групе Вељко Беливук на саслушању у тужилаштву пре две недеље негирао да је убица, али говорио о свом наводном односу са председником Александром Вучићем и другим функционерима, да је то покушај Беливука да уцени власт. Вулин каже да је све што је урађено у истрази против криминалне групе Вељка Беливука легитимно, осим његове изјаве и намере. Председник Александар Вучић раније је негирао те тврдње и најавио да ће се сутра обратити нацији, изнети доказе и показати шта се заиста догађа.

Председник Вучић није потписао измене закона о водама, потврђено је Танјугу. Тај акт биће враћен Скупштини на поновно одлучивање. У јавности је било критика на одредбу која омогућава директну погодбу приликом закупа водног земљишта. После такве одлуке председника државе, министарство пољопривреде је одлучило да предложи Влади да из процедуре повуче поменути предлог закона. Да би се обезбедила што шира сагласност, биће спроведена јавна расправа о новом нацрту закона, саопштило је министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Одлазећи високи представник у Босни и Херцеговини Валентин Инцко наметнуо је допуне у Кривичном закону те земље којима се забрањује и кажњава негирање геноцида, потврдило је Тужилаштво Бе Ха. У оквиру предмета пратиће се објаве и јавно изношење ставова појединаца, група или удружења, у којима се негирају геноцид, злочини против човеццности и ратни злочини у Босни и Херцеговини. Српски члан Председништва Милорад Додик поручио је да Република Српска одбацује ту одлуку, која је правно неутемељена. Поновио је да нема дијалога у Босни и Херцеговини и позвао све политичке факторе у Републици Српској да се уједине у њеној одбрани.

На Карабурми и даље траје протест грађана због смрти деветогодишњег дечака, кога је у недељу колима ударио возач, па побегао с места несреће. Поручују да се неће склонити са улице, док не буде ухапшен возач, којем је суд дозволио да се брани са слободе. Поред тога, траже и да казнена политика за кривична дела у саобраћајним несрећама буде оштрија.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Марица Сердар и Реља Трајковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво