Читај ми!

Одликовања заслужним појединцима и институцијама

У Палати Србија председник Александар Вучић уручио је, поводом Видовдана, одликовања заслужним појединцима и институцијама. Церемонији, која је почела химном "Боже правде", присуствовали су министри у Влади Србије. Председник Вучић је поручио да су одликовања додељена људима који су свако у својој области најбољи, уз оцену да су залужили и више од тог признања. Међу 65 одликованих је председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, коме је уручен Орден Републике Србије на великој огрлици. Орденом српске заставе првог степена одликовани су мађарски министар спољних послова Петер Сијарто и лидер Демократског фронта у Црној Гори Андрија Мандић. Одличја су уручена глумцима, музичарима, писцима, здравственим радницима, припадницима МУП-а и многим другима.

Европска банка за обнову и развој прогнозира раст Србије од 6,0 посто у овој години, дупло већи него што је предвиђала у септембру 2020. У првом кварталу ове године, српска економија је, како се истиче у извештају, порасла за 1,7 процената у односу на исти квартал прошле, подржана снажним развојем грађевинског сектора, али и растом индустријске производње, трговине, транспорта и туризма.

Одржана је видео-конференција Мали Шенген, на којој су разматрани даљи кораци у регионалној сарадњи, као процесу од виталног значаја за напредак Западног Балкана и европског пута у целини. На конференцији су учествовали председник Србије Александар Вучић и премијери Албаније и Северне Македоније Еди Рама и Зоран Заев. Саговорници су изразили жељу да четири европске слободе - кретање људи, робе, услуга и капитала, што пре почну да се примењују широм региона. Сагласили су се да је земљама Западног Балкана потребно чланство у Европској унији, али и да је исто толико Европској унији потребан региону, будући да земље које стреме чланству деле заједничке европске вредности.

У оквиру акције "Армагедон", полиција је ухапсила 18 особа због сумње да су извршиле више кривичних дела, укључујући приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију. Приведено је више људи из Београда, Младеновца, Обреновца, Ниша, Краљева и других градова. Одређено им је задржавање до 48 сати и биће приведени надлежном тужилаштву на саслушање. Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да ће сви починиоци таквих кривичних дела бити пронађени, ухапшени и процесуирани пред правосудним органима.

Уредник и водитељ Слободан Петрвовић.

Уредници вести Реља Трајковић и Тина Амић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво