Међу световима свет

Чувена песма „Бијелог дугмета" почиње стиховима: „Јер, кад остариш, нико не куца на твој врата...". Понекад у томе има истине.

Људи у трећем добу остају запостављени и заборављени због обавеза и динамичног живота својих потомака. Дешава се да смисао нађу у новој улози коју добију са унуцима и унукама, када их у шали зовемо „баба и деда сервис". Пензионери, чак и у годинама када би требало да буду на некој врсти одмора до краја живота, посвећују своје године одрицању и постају „сервис" за друге. Али шта је њима потребно и да ли је посвећивање другима довољно да би били испуњени и задовољни сопственим животом?

Како изгледа друштвени живот у трећем добу у Србији? Где пронаћи друштво? На који начин избећи усамљеност и депресију? Како се изборити са губитком партнера и брачног друга у старости и на који начин наставити емотивни живот? Како лакше пребродити одлазак у пензију? Због чега се ћути о насиљу над старима? Наша гошћа биће психолог Црвеног крста и представник Међународне мреже за превенцију злоставњања старих за Европу Наташа Тодоровић. Други сат намењен је слушаоцима који у програму могу поставити питања нашем госту.

Аутор и водитељ емисије: Милица Ђилас.

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво