Читај ми!

"Муњевити удар" на полигону Пештер

На привременом полигону "Пештер" код Сјенице одржана је завршница здружене тактичке вежбе Војске Србије са бојевим гађањем "Муњевити удар 2021". То је највећа вежба у Србији у последњих неколико деценија. Учествовало је више од 2 хиљаде 300-не припадника специјалне јединице, Копнене војске и Ратног ваздухопловства. Они су на више полигона изводили нападну операцију уз употребу тенкова, борбених возила, артиљеријских система и оруђа, авиона, хеликоптера и даљински пилотираних ваздухоплова, ПВО система и наоружања пешадијских и специјалних јединица. Присуствовали су председник Александар Вучић, председник Скупштине Ивица Дачић, министар одбране Небојша Стефановић и српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик. Председник Србије је изјавио да је веома поносан на вежбу коју су извели припадници Војске Србије, наводећи да то показује и снагу државе, јер свега не би било да Србија није економски јака.

Поводом Видовдана, директор владине Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић, борави данас и сутра у дводневној посети јужној покрајини. Петковић је у Звечану разговарао са мештанима. У порти манастира Грачаница дочекаће српског патријарха Порфирија. Вечерас ће присуствовати манифестацији Видовданско песничко бдење.

У Дугој Њиви код Модриче обележена је 29 -та годишњица од операције "Коридор", којом је после 42 дана прекинута копнено-ваздушна блокада, и спојени источни и западни делови Републике Српске и омогућена веза са Србијом. У операцији "Коридор 92" погинуло је 413 бораца, а хиљаду 918 је рањено. Обележавању годишњице присуствовали су председница Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Радован Вишковић.

Епидемијска ситуација у Србији је стабилна, али епидемиолози упозоравају на недовољан број вакцинисаних и да још није достигнут колективни имунитет. У ковид болници у Батајници тренутно је 77 пацијената, заражених вирусом корона. Већином су млади, рекла је за РТС помоћница директора те болнице Јелена Величковић.

Мјузиклом Позоришта на Теразијама на Платоу код Победника и драмом "Слобода, Вера, Нада" Факултета савремених уметности, на малој летњој сцени, почиње 29-ти Београдски летњи фестивал. Слоган је „Нови почетак".

Кошаркашице Србије играће у финалу Европског првенства против Француске. Утакмица у Валенсији почиње у 21 сат, уз пренос на Првом програму наше телевизије. Србија је синоћ у полуфиналу, у драматичном мечу, савладала Белгију са 74:73. Наше репрезентативке обећавају да ће дати и последњи атом снаге како би се попеле на европски трон. Селекторка Марина Маљковић каже да да је у финалу све могуће.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Ирена Јеловац и Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво