Читај ми!

Видовдански магазин

И ове године на Видовдан, у Крушевцу, некада престоном граду кнеза Лазара Хребељановића, основаном пре тачно шест и по векова, биће одржана свечана седница Владе Србије поводом сећања на славу војника и витезова који су се супротставили турским завојевачима 1389. на велики православни празник. Зато ће прва станица у овом издању "Магазина на Првом" бити управо Крушевац, а прва тема - богати програм прославе јубилеја града.

У студију ће нам се потом придружити историчар Дејан Ристић, с ким ћемо у разговору још једном приближити значај Видовдана и Косовског боја у нашој историји, али и традицији, и покушати да повучемо црту између чињеница и имагинације. 

Говорићемо и о Програму доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Србије за млађе од 45 година, без некретнине у власништву и са пребивалиштем на територији наше земље. Комкурс за доделу највише 1,2 милиона динара по објекту почиње баш на Видовдан и трајаће до утрошка опредељених средстава, а најкасније до 1. новембра.

Такође, данас почиње и 4. Фестивал филантропије који до 2. јула, у Београду и Новом Саду организује Фондација Ана и Владе Дивац, као и претходних година ради промовисања културе давања и солидарности Министарство одбране и Војска Србије организују  „Отворени дан" и најављују да ће то бити до сада највећи тактичко-технички приказ војне опремљености и способности.

Са вама - Елизабета Арсеновић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво