Читај ми!

Срби између истока и запада

Србији су најближи Руси, сматра више од половине становника. Најпозитивнији утицај на Србију има Кина, мисли две трећине наших грађана. На листи негативног утицаја, воде евроатлански савезници Америка и Европска унија. Ово је показало последње Цесидово истраживање на тему “Србија и свет”.  У Цесиду сматрају да је негативан однос према Западу условљен углавном НАТО интервенцијом и одсуством солидарности у ковид пандемији. О резултатима, тенденцијама и односима Србије са светом говори координатор пројекта Слађана Коматина.

Ставови, мишљења и односи међу државама и народима настају током времена под најразноврснијим утицајима. Англосаксонски, пре свега британски поглед на Балкан по много чему је конструисан на колонијалистичком наративу. Он се испољавао у политици, али и у књижевности и уметности. Управо о томе за Радио Београд говори Весна Голсворти, српска књижевница у Лондону.

На Пештеру се одржава завршни део војне вежбе "Муњевити удар" Вежба се већ неколико дана одвија на више полигона, а шта је све предвиђено за данас чућемо од наших репортера.

Уредник и водитељ Ана Томашевић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво