Читај ми!

Дан сећања на Јадовно

Попуштање епидемијских мера доноси олакшање. Организовање прослава, матура, спортских догадјаја, великих јавних скупова, ипак налаже опрез. Вирус и даље кружи и носи познате опасности. Епидемиолози се слажу да великог опуштања не би смело да буде и подсећају да јесен доноси ризик новог таласа и потенцијално нових сојева. Све ово су питања и теме за госта Магазина, епидемиолога, члана Кризног штаба Владимира Петровића.

Током викенда обележен је Дан сећања на Јадовно током Другог светског рата. У комплексу усташког концентрационог логора „Госпић, Јадовно, Паг" током пролећа и лета 1941. страдало је више од 40 хиљада Срба. Удружење Јадовно и потомци настоје да се обележавањем Дана сећања, истина о злочину никада не заборави. О неговању културе сећања и усташким злочинима у Јадовну говоримо у данашњем Магазину. Личну и голготу целе породице, нашој новинарској екипи на Велебиту испричао је осамдесеттрогодишњи Србин из Загреба.

Институт за европске студије у Београду организовао је конференцију под називом „Балкан и Турска у транзицији". О транзиционом процесима у региону, Турској и медјусобним утицајима на збивања која су у току, говорили су истакнути домаћи и страни стрчњаци, а у нашој емисији, истим поводом, директор Института Миша Ђурковић.

Европско првенство у фудбалу је у пуном јеку, али случај данског фудбалера Ериксена, који је у првом колу на терену имао срчани застој, још држи пажњу и отвара многа питања о здрављу врхунских спортиста. Зашто се овакве ситуације дешавају и како их предупредити, истражујемо у овој емисији.

Уредник и водитељ: Ана Томашевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво