Читај ми!

Почиње завршни испит за осмаке

Осмаци широм Србије данас полажу први од три теста завршног испита. Надлежни кажу да су задаци на тестовима лакши од пробних, који су одржани у априлу и садрже већи број затворених питања са понуђеним одговорима, што је свакако олакшавајуће за овогодишње мале матуранте. Наш репортер посетиће једну од основих школа у Београду и пренеће нам прве утиске ђака, родитеља и наставника пре полагања теста из српског, односно матерњег језика.

Са дефектологом основне школе Антон Скала, Сандром Скенџић овог јутра разговарамо о резултатима који су остварени током међународног пројекта „То је у реду" у оквиру програма Ерасмус +. Добијени резултати су веома значајни за примену током учења друштвених вештина код деце из спектра аутизма.

На територији Јабланичког и Пчињског округа 900 ученика је у систему дуалног образовања, а ове године у овај систем биће укључено још 388 у 25 обрзовних профила. У дуално образовање укључују се и високошколске установе и академије, а ми ћемо сазнати како студенти Академије техничко васпитачких студија спроводе праксу у породичној млекари у селу Алакинце која је позната по томе што пружа шансу младим стручним кадровима.

Почетак лета нам је донео и праве летње температуре. Ових дана на разне начине покушавамо да се расхладимо и што лакше се изборимо са високим температурама. У питању јутра имаћете прилику да нам кажете да ли знате како да пружите прву помоћ при топлотном удару или сунчаници?

Вина из Србије све чешће се враћају са наградама са међународних сајмова. Овог пута најбоље органско вино на Балкану направила је винарија Плавинци из Гроцке. Са власником Браниславом Анђелићем разговарао је колега Иван Јовановић.

Ружица Зоркић Радичевић биће наш репортер из Смедерева и Пожаревца у овиру промоције кампање Бирај Србију коју ове године спроводи Туристичка организација Србије.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво