Читај ми!

У Чачку мирно, најављена истрага о узроку експлозије у фабрици Слобода

У јакој експлозији која се синоћ око 20 часова догодила у кругу фабрике "Слобода" у Чачку лакше је повређено троје радника. Они нису у животној опасности. Осетило се и неколико слабијих детонација. Пожар у фабрици је угашен. За Новости дана говори градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Председник Александар Вучић изјавио је да ће бити детаљно испитани сви разлози пожара и експлозија у Чачку, те да ће бити постављено и питање одговорности. Министар одбране Небојша Стефановић изјавио је како је најважније да у синоћној експлозији у кругу фабрике "Слобода" у Чачку нико није настрадао. Он је затражио да се утврди чија је одговорност што су се у тако кратком року догодила два инцидента. Стефановић је навео да су припадници Министарства и Војске Србије, људи у фабрици, екипе Хитне помоћи, ватрогасци и градска управа реаговали на време и спречили да буде већих последица.

Нови припадници МУП-а, њих 1.337, положили су заклетву на централној манифестацији у оквиру обележавања Дана полиције и Дана Министарства унутрашњих послова испред Палате "Србија". Најзаслужнијим припадницима МУП-а уручена су одликовања - медаље за посвећеност служби и медаље за храброст. Председник Србије Александар Вучић изјавио је да није председник свих Срба, већ председник Србије и свих грађана који у њој живе.Српски полицајац, каже, мора да има живот достојан човека, мора да има добру плату да би могао да обавља своје обавезе. Зато полицајце и ове и наредне године чека повећање плата, рекао је председник пред стројем у којем је било више од две хиљаде припадника МУП-а.

Наставља се убрзано и имунизација као предуслов за излазак из епидемије. До сада је дато више од пет милиона доза, а обе је примило скоро 2 милиона и 400 хиљада грађана што је 44 одсто становника. За стране држављане који су крајем марта примили прву дозу вакцине у Београду и Нишу, наставље се јуче започето примање друге дозе. Нисмо победили корону, али јесмо на добром путу да то урадимо, изјавио је инфектолог др Мијомир Пелемиш.

Светски дан избеглица Србија дочекује са са пет хиљада миграната у камповима. Комесаријат за избеглице и миграције Србије подсећа да избегличко поглавље из деведесетих још није затворено и да и даље има породица којима је потребна помоћ државе у стамбеном збрињавању и економском оснаживању. До данас је помогнуто 23.738 породица да реше своје стамбено питање, а додатних 22.442 је економски оснажено кроз доходовне активности.

Кошаркашице Србије победиле су Црну Гору у трећој утакмици ЕП у Валенсији. Кошаркаши Србије на Акрополис купу играју против домаћина Грчке.

 

Уредник емисије: Наташа Ракетић

Уредници вести: Реља Трајковић и Тина Амић

Продуцент: Александар Радовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво