Читај ми!

ММФ потврдио нови саветодавни аранжман са Србијом

Одбор директора Међународног монетарног фонда потврдио је нови саветодавни аранжман са Србијом, који ће трајати 30 месеци. Министар финансија Синиша Мали оценио је да се тиме шаље озбиљна порука финансијској јавности и да Србија као држава добија на кредибилитету. У Народној банци Србије кажу да је реч о потврду да Србија води успешну економску политику.

Аутобус са 50 верника који су кренули да обележе Задушнице и посете манастире на Косову и Метохији, враћен је јутрос из Косовске Митровице за Београд, саопштила је Канцеларија за КиМ. Иако је косовска полиција првобитно на Јарињу пропустили аутобус са верницима, они су пресретнути на путу ка Метохији и враћени на административни прелаз у централну Србију. Њихова посета уредно је најављена преко официра за везу, у складу са споразумом и устаљеном праксом, с обзиром на то да је било неопходно да им се, обезбеди и полицијска пратња. Директор Канцеларије Петар Петковић је навео да је овај случај још један показатељ међународној заједници какав је однос Приштине према Србима и упитао до када ће међународни представници на Косову то толерисати.

Настављају се реакције на Резолуцију о Сребреници усвојену у Скупштини Црне Горе. Посланици владајућег Демократског фронта најављују бојкот парламента док се не постигне нови коалициони договор. Премијер Здравко Кривокапић рекао је да Влада има обавезу да поштује раније донете одлуке, иако сматра да је Резолуција непотребна. Лидери Срба у региону верују да је документ директно усмерен против српског народа.

Обележава се Дан сећања на Јадовно 1941, односно 80 година од страдања 38.000 православних Срба у комплексу логора смрти НДХ Госпић-Јадовно-Паг. Обележавање је организовало Удружење потомака и поштовалаца жртава логора Госпић-Јадовно-Паг 1941. године, уз благослов Његове светости патријарха српског Порфирија и Његовог преосвештенства епископа горњокарловачког Герасима.

На Београдском сајму и у нишкој хали Чаир привредници из региона примају другу дозу вакцине против вируса корона. На Београдском сајму вакцинација у халама 3 и 11 трајаће данас и сутра до 17 часова. Продужено радно време је само током викенда.

У Лозници су додељени кључеви за 60 станова намењених избегличким породицама са простора Босне и Херцеговине и Хрватске. Породице које су добиле станове у првих шест месеци плаћаће закуп, а након тога имаће могућност за куповину на 25 година. Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције каже да је до сада стамбено питање решено за више од 5600 породица. Зграда у Лозници је друга таквог типа у овом граду, и до сада је кроз Регионални стамбени програм кров над главом у том граду добило 90 породица, а у току су и завршни радови на још једном објекту са јос 30 станова.

Уредник емисије: Наташа Ракетић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Ирена Јеловац

Продуцент: Срђан Манојловић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво