Читај ми!

Кућни послови - основ за право на здравствену заштиту

Нови Закон о родној равноправности потврђује начела једнакости запослених у правима из радног односа, предвиђа оштрије санкције за дискриминаторско понашање послодаваца, уводи вредновање кућног рада и право на здравствену заштиту по том основу. О закону који, поред осталог, уводи термин "уравнотежена заступљеност полова" говори повереница за равноправност грађана Бранкица Јанковић.

Моцарела из Мрчајеваца или кајмак из Тоскане? Можда звучи чудно али ће такав сценарио млекарима у више европских земаља омогућити "Милкет", платформа за обуку како да на тржиште, уместо са потцењеним млеком, изађу са готовим млечним прерађевинама. Циљ је да млекари зарађују више и да се људи задрже на селу, каже саговорница Магазина, Ксенија Чобановић са пољопривредног факултета у Новом Саду.

Свесни смо степена загађености ваздуха и последица по наше здравље али јесмо ли свесни да је и бука вид загађења околине? У току је јавна расправа о Нацрту закона о заштити од буке у животној средини. За коментар смо позвали др Мају Милошевић, начелницу Одељења за безбедност и здравље на раду Клиничког центра Србије и председницу удружења ХСЕ Центар.

Са вама, Јелена Видић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво