Седница Скупштине Србије о Косову и Метохији 22. јуна

Председник Александар Вучић изјавио је да ће 22. јуна бити одржана седница Скупштине Србије на којој ће говорити о сваком питању које је од кључног значаја за ситуацију на Косову и Метохији.  У обраћању јавности,  Вучић је истакао да му је јасно да је приштинска страна на јучерашњи наставак дијалога Београда и Приштине у Бриселу дошла с намером да натера Србију да из дијалога изађе, односно да дијалога нема. Председник Србије је забринут за безбедност Срба на Косову и Метохији, плаши се непромишљених потеза Приштине. 

Говорећи о економским показатељима,  Вучић је изјавио да је Србија у првом кварталу ове године на трећем месту по расту у Европи, иза Естоније и Луксембурга. Рекао је да се у другом кварталу  очекује стопа раста између 12 и 16 одсто, што би требало да допринесе скоку од седам одсто за целу годину.

Председник Комисије за нестала лица Вељко Одаловић рекао је да је увреда коју је премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти упутио на његов рачун само показатељ да Приштина не жели да се бави питањем несталих лица, оценивши да је та изјава била део "режије" како дијалог не би био настављен. Коментаришући то што га је Аљбин Курти током разговора у Бриселу назвао "Гебелсом и Герингом" и персоном нон грата, поручио је да нема од чега да се брани, као и да га не брине шта Курти говори.

Ситуација са короном је из дана у дан све боља, постепено се враћамо нормалном животу. Од данас важе нове блаже мере. Све малопродајне радње могу да раде без ограничења, а угоститељски објекти на отвореном могу да раде без забрана, а у затвореном до један час иза поноћи и музика је дозвољена. Публика се враћа на стадионе и све спортске манифестације. Капацитет отворених објеката је до 50 одсто, а у затвореним просторима до 30 одсто. Омогућене су прославе, матурске свечаности, свадбе и окупљања до 500 људи у затвореном и отвореном простору. За већа окупљања потребна је сагласност кризног штаба.

Председник Руске федерације Владимир Путин и председник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден започели су разговоре у Женеви. По доласку у дворац Ла Гранж поручили су како се надају да ће састанак бити продуктиван и на обострану корист. Путин и Бајден разговараће о билатералним односима који су, како се наводи, на најнижем нивоу још од завршетка Хладног рата. Међу темама су и кризе у свету, контрола наоружања, хакерски напади, климатске промене. Планирано је да самит траје неколико сати, након чега ће се шефови држава одвојено обратити медијима.

Скупштина Србије расправља о Предлогу измена и допуна Закона о пензијском и инвалидском осигурању, којима би требало да се реши проблем који је настао за један број корисника превремене старосне пензије. Предлог, између осталог, обухвата решавање проблема оних људи који су били вишак рационализације или током припреме за приватизацију и оних којима је недостајало до пет односно до две године до пензије, изјавила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић.

Емисија Радио Београда о пољопривреди Недељом за село данас слави 75. рођендан. Од првог секунда у програму извештавали смо о изазовима са којима се суочавају наши људи који се баве том производњом. Емисија је за њих такође и место где увек могу да се упознају са мерама државне агране политике, да добију савете стручњака о примени најновијих технологија у пољопривреди, али и да отворено говоре о селу и разлозима због којих су изабрали тај начин живота.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Реља Трајковић и Марица Сердар.

Продуцент Светлана Стевановић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво