Читај ми!

Може ли храна да се произведе без пестицида?

Иако епидемија коронавируса јењава потреба за поузданим начинима тестирања и надаље остаје. До сада се као најсигурнији показао ПЦР тест, али ускоро на наше тржиште стиже једнако пуздан антигенски тест чија је основна предност једноставна и комфорнија примена, јер се узорак узима из пљувачке. Производиће га нишка Неомедика, а више информација о томе сазнаћемо од руководиоца квалитета у компанији, Милице Тодоровске Рашић.

Може ли свет да производи намирнице без хемије? Каквог је квалитета прскано воће и поврће? Шта данас значи хранити се здраво? Како узгајати биљке и повећати приносе уз помоћ добрих бактерија? Саговорник ће нам бити професор Ђорђе Фира са Биолошког факултета, члан истраживачког тима који је осмислио Пројекат за смањење употребе пестицида у пољопривреди.

Убрзана дигитализација и развој ИТ сектора учинили су да много тога што смо доживљавали као научну фантастику постане стварност. Тако ће Србија већ до краја године добити Институт за вештачку интелигенцију. Шта је циљ развоја вештачке интелигенције, у којим областима ће се примењивати, имамо ли довољно стручњака тог профила. Одговоре ћемо потражити од в.д. директора Института Дубравка Ћулибрка.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво