Читај ми!

Спасовдан – градска слава Београда

Данас град Београд обележава своју славу. У народу празник Вазнесења Господњег познатији као Спасовдан, празнује се увек четвртком, 40 дана после Васкрса, а десет дана пре Духова. У 19 часова, грађани ће се на литији сетити се свих оних које су изгубили у претходној години, поготово оних који су изгубили битку са опаком болешћу и показаће захвалност свим људима који су се борили за здравље грађана. Наш саговорник овог јутра је домаћин славе, градоначелник Београда  др Зоран Радојичић.

Вакцинација деце се сматра важном за окончање пандемије Ковида 19 , јер они могу да се заразе и преносе вирус, а да сами не буду болесни. У Србији се ових дана разматра могућност да се вакцинишу деца од 12 до 16 година. Компанија  „Фајзер"  је поднела захтев нашој Агенцији за лекове и медицинска средства, а одобрење се према неким најавама  може очекивати за неколико дана. Јелена Перендија Михајловић је о вакцинацији деце разговарала са председником удружења педијатара Србије проф. др Георгиосом Констатинидисом.

Пољопривредни факултет у Новом Саду је носилац  међународног пројекта, који је финансиран од стране Европске комисије у оквиру Ерасмус+ програма - МИЛК-ед.  Циљ је да се развије програм обуке који ће пољопривредницима дати потребна знања, вештине и компетенције за успостављање прераде млека на сопственој фарми. Са нама на ову тему разговара др Ксенија Чобановић, руководилац пројекта за Србију испред Универзитета у Новом Саду, са департмана за сточарство, Пољопривредног факултета.

Овог јутра разговарамо и са др Драгољубом Цуцићем аутором изложбе "Михајло Пупин - X зраци"  која ће вечерас бити отворена у атељеу  и галерији Чубрило у Кули на Гардошу у Земуну, а редитељ тадија Милетић најавиће 18. по реду Медјународно такмичење соло певаче "Лазар Јовановић,  које почиње у Коларчевој задужбини у Београду.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво