Читај ми!

Држава као „трећи родитељ“

Ако је циљ државе пораст наталитета, онда она мора да буде „трећи родитељ” и помогне запосленим очевима и мајкама да ускладе рад и родитељство, гласи закључак истраживања која су реализована у оквиру пројекта „Једнаки – ка успостављању родне равноправности усклађивањем радног и породичног живота запослених”, који воде Министарство за бригу о породици и демографију и Фондација „Ана и Влада Дивац” уз помоћ Европске комисије. О томе разговарамо са демографом Горданом Бјелобрк, једном од ауторки Истраживања.

Становници узаног појаса, који се протеже од Канаде, преко Гренланда и Северног леденог океана до Далеког истока Русије имаће прилику да 10. јуна посматрају прстенасто помрачење Сунца, саопштено је  из Астрономског друштва "Руђер Бошковић". Србија се налази на рубу видљивости делимичног помрачења, па ће тако у Суботици  Месец покрити  0,89 одсто, а у Новом Саду 0,20 процената Сунчеве површине. Детаљније о томе говориће астроном Бранко Симоновић.

Зашто се на таласима Радио Београда и данас емитује Извештај о водостању, питали су слушаоци? За неке монотон и хипнотички, а за неке симбол јасно и прецизно изговорене речи, данас је то и званично најстарија емисија Радио Београда. За кога су ове информације важне и чему служе, питамо хидролога Дејана Владиковића из РХМЗ-а.

Са вама је Мирјана Никић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво