Читај ми!

Кумановски споразум и Резолуција 1244

Пре тачно 22 године, 9.јуна 1999. године, петнаестак минута пре поноћи, у шатору у бази француске војске код Куманова, потписан је Кумановски споразум који је означио крај НАТО агресије на СРЈ. Дан касније, 10. јуна Савет безбедности УН усвојио је Резолуцију 1244 којом је одобрено медјународно војно и цивилно присуство у СРЈ и успостављање привремене административне мисије ОУН на Косову и Метохији.

Поводом годишњице окончања агресије на нашу земљу Београдски форум за свет равноправних и Клуб генерала и адмирала Србије организује округли сто под називом "Агресија НАТО на СРЈ 1999. године и нови хладни рат".

Гости емисије су учесници скупа: Живадин Јовановић, некадашњи шеф дипломатије СРЈ и председник Београдског форума за свет раноправних и генерал Миломир Миладиновић, председник Клуба генерала и адмирала Србије.

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић. 




У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво