Читај ми!

Хашимото синдром - важно је на време га препознати!

Епидемија коронавируса посустаје, али иза ње ће остати и физичке и психичке последице. Стручњаци очекују учесталија обољења  изазвана  животом у страху и неизвесности. Једно од таквих је обољење тироидне жлезде, под називом Хашимото синдром. Вазно је препознати га на време и правилно лечити. О томе ћемо разговарати са ендокринологом др Весном Димитријевић Срећковић, са Клинике за ендокринологију КЦС.

Српски судови  затрпани су са скоро 170 хиљада тужби грађана против банака, од којих траже повраћај новца узетог на конто трошкова обраде кредита. На могуће последице по рад банака  и утицај на стабилност финансијског система недавно је указао и ММФ. Да ли би проблем толиког
броја тужби требало да реше банке или држава, једно је од питања за Душана Узелца, са портала „Каматица".

 

Како рад ватрогасаца, рудара и других радника који раде у опасним условима учинити безбеднијим? Одговор стиже од групе младих научника окупљених на пројекту ГРАМУЛСЕН. Они конструишу специфичне сензоре који би се могли уградити у заштитна одела и тако  на време детектовати  параметре који би могли да угрозе живот радника. О детаљима пројекта разговараћемо са вођом тима, Марком Спасеновићем, вишим научним сарадником у Институту за хемију, технологију и металургију.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.


 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво