Читај ми!

Медицински туризам у Србији

Као и сваког првог понедељка у месецу први сат резервисан је за укључења слушалаца и коментаре о програму Радио Београда 1. Јавите се и кажите нам које емисије волите, шта вам се не допада, чиме сте задовољни, а шта бисте мењали или уврстили у наш програм. Гошћа у студију је Снежана Грујић, уредница Тематских канала Радио Београда.

Како је Србија позиционирана на мапи светског медицинског туризма? Због чега и даље пропушта добру зараду и губи више стотина милиона евра годишње иако су цене и квалитет услуга у приватном сектору одлично оцењени? Какве су законске могућности да се у државним здравственим установама лече страни држављани који би за ту услугу плаћали комерцијалну цену? То су нека од питања др Сандру Живановић, реуматолога и професора на Факултету за туризам и хотелијерство у Врњачкој бањи Универзитета у Крагујевцу.

Готово да више нико није толерантан на стрес и што је земља развијенија, већи је проценат грађана свих узраста који код лекара иду због проблема повезаних са стресом. Може ли се стрес измерити и поуздано утврдити са чим је повезан? На катедри за електронско пословање ФОН-а направили су уређај за мерење стреса и тестирали га на студентима док су бранили дипломски рад. О томе разговарамо са Александром Лабус професорком са Факултета организационих наука.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво