Читај ми!

Поповић: Србија ће наставити да помаже регион

Руска вакцина Супњик Ве, која је пре два дана почела да се производи на Торлаку, на пунктове ће стићи тек после контроле узорака који се шаљу у Русију и провере која траје између десет и двадесет пет дана, открио је за Радио Београд 1 Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.Најавио је да ће у првој фази, у наредних пет до 6 месеци, бити произведено око 4 милиона вакцина.

Скупштина Србије сутра ће расправљати о предлогу за промену Устава Србије, а председник парламента Ивица Дачић оцењује да је реално да актуелни сазив посланика заврши тај посао пре одржавања избора. Дачић каже да још није разговарао са председником Александром Вучићем о детаљима и форми седнице парламента на којој би он представио извештај о дијалогу Београда и Приштине, али очекује да ће се то догодити највероватније 22. или 23. јуна, након састанка у Бриселу.

Стручњаци за пољопривреду уздржани су у проценама у вези са стањем поља на којима се у Србији гаји пшеница. Кажу да та ратарска култура тек треба да уђе у фазу наливања зрна која је најосетљивија на екстремно високе температуре ваздуха до којих би могло да дође у периоду пред жетву. Према њиховим речима озими усеви ове сезоне нису имали среће са временским приликама које су за сада много више наклоњене кукурузу, соји, сунцокрету и осталим пролећним културама.

Да коронавирус буде под контролом и да у земљи буде што више вакцинисаних, неопходно је и због свих оних грађана и пацијената који чекају на прегледе и операције, јер корона је у претходних 15 месеци много тога зауставила. У Србији је зауставила и програм трансплантације. Данас је Национални дан донора. Наша земља га дочекује са најмање урађених трансплантација до сада.

Значајно повољнија епидемијска ситуација допринела је да после прошлогодишње паузе буде одржан 34. Београдски маратон. Окупио је 5.000 учесника, а Румун Силвиу Стојка и српска атлетичарка Невена Јовановић победници су овогодишњег маратона.У полумаратонској трци победили су Оливера Јевтић и Милан Митровић. Ове године први пут није одржана Трка задовољства, већ Шетња задовољства за особе са инвалидитетом.

Уредник емисије: Наташа Ракетић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Ненад Селаковић

Продуцент: Срђан Манојловић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво