Читај ми!

Финале Рима: Ђоковић - Надал

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у финалу турнира у Риму игра против Шпанца Рафаела Надала. Данашњи сусрет је њихов 57. дуел, а Новак води са 29:27. Наш тенисер у финале улази после јучерашња два меча и пет сати игре.

Меч Ђоковић - Надал неће почети пре 17 часова. Пре тога на програму је финале Рима у женској конкуренцији у ком се састају Пољакиња Ига Свјонтек и Каролина Плишкова из Чешке.

У Србији се наставља имунизација против вируса корона. На 226 пунктова грађани без заказивања могу да приме вакцину по избору. До сада је дато више од 4 милиона вакцина, а обе дозе примила је милион 741-на хиљада људи.

Председник Александар Вучић објавио је на инстаграму видео снимак на ком је приказан изглед будуће српске фабрике вакцина. Навео је да фабрику градимо са партнерима из Уједињених Арапских Емирата и Кине и најавио да ускоро креће и изградња погона за производњу пи-си-ар тестова.

Сукоби Израела и Палестине ушли су у седми дан. У израелским ваздушним ударима на Газу, где су срушене три зграде, погинуле су најмање 23 особе, што је најтежи појединани напад од почетка сукоба Израела и милитантног Хамаса, преноси Асошиејтед прес саопштење министарства здравља у Гази. Претходно је израелска војска саопштила да је уништила дом лидера Хамаса и бомбардовала виталне саобраћајнице у појасу Газе. У ноћашњој видео поруци израелски премијер Бењамин Нетанијаху рекао је да ће његова земља наставити са снажним војним акцијама све док безбедност Израелаца не буде поново успостављена. На другој страни, вођа Хамаса Исмаил Ханије понавља да су обе стране одговорне за безбедност у Јерусалиму. За данас је најављена нова седница Савета безбедности, који ће разматрати ситуацију на Блиском Истоку.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Тина Амић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво