Влада Револуција и варљиво лето 68.

Туристичка мека са југа Европе, Грчка, данас званично отвара туристичку сезону. То је вест за цео континент, али посебно за српске туристе. Са нашом дописницом из Атине Мајдом Шимунец разговарамо о понуди, могућностима и условима за летовање у Грчкој ове године.

Да ли су наше туристичке агенције спремне за летњу сезону, каква је понуда, али и цене, на ова питања одговара директор Јуте Александар Сеничић.

Одлазак Владе Мијановића, човека коме је Револуција постала средње име, једног од вођа студентског протеста 68-ме, поново је подсетила на 7 дана јуна који су променили социјалистичку Југославију. Протести 68-ме били су уперени против црвене буржоазије, која се појавила у друштву идеала једнакости и правде. Београдски студенти устали су на таласима нове левице, потресли су комунистичку партију, елиту и радничку класу. Све то оставило је дубоки траг и у наредним деценијама. Шта се десило варљивог лета 68-ме, како је Влада Мијановић постао Влада Револуција, о томе разговарамо са Драгомиром Олујићем Олујом, саборцем и једним од учесника протеста.

Храброст је у оваквим околностима организовати филмски фестивал, сумира овогодишњи Фест филмски критичар Душан Цицвара. У разговору са Аном Вучковић Денчић даје и препоруке филмова које вреди гледати.

Уредник и водитељ: Ана Томашевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво