Читај ми!

Израел - од земље са најуспешнијом имунизацијом до попришта ратних сукоба са Хамасом

Захваљујући имунизацији смирује се епидемија у Србији. Клинички центри, један по један, излазе из ковид режима, а о даљем попуштању мера одлучиваће Кризни штаб у петак. Ипак, ситуација се разликује од града. Чућемо извештаје из Крагујевца, који је после 11 месеци укинуо ванредно стање и Новог Пазара, који је на дну лествице по проценту имунизованог становништва.

Како појединци са скромним примањима стижу до огромног богатства и „првог милиона", питање на које би одговор требало да пружи Закон о утврђивању порекла имовине чија је примена недавно почела. Који период провере обухвата и да ли се једнако односи на све градјане? О томе колико је селективна примена закона из ове области до сада коштала државу разговарамо са професором Љубодрагом Савићем са Економског факултета.

Анализирамо и разлоге за наизглед изненадну ескалацију сукоба између Израела и Хамаса. Сукоби су деценијама константа Блиског истока, али овакав интензитет није виђен неколико година. Зашто су вести о успеху вакцинације у Израелу и повратку у "нормалу" преко ноћи потопиле језиве слике гранатирања, цивилних жртава и наново изразито ратоборна реторика на обе стране, питамо Слободана Јанковића, истраживача Института за међународну политику и привреду.

Уредник и водитељ Јелена Видић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво