Читај ми!

Не престају сукоби Израела и Хамаса

Настављени су сукоби између израелских снага и палестинских милитаната из групе Хамас. У једном од најжешћих окршаја од рата у Гази 2014-те, ваздушне снаге Израела извршиле су напад на преко пет стотина положаја исламиста из радикалног Хамаса. Палестинске ракете, летеле су ка југу Израела. Погинуло је 35 Палестинаца и најмање три Израелца. Мировни посредник Уједињених нација за Блиски Исток Тор Венесланд је апеловао на обе стране да одмах обуставе ватру. „Крећемо се ка свеобухватном рату", упозорио је Венесланд. Савет безбедности УН данас ће одржати ванредни састанак због израелско-палестинског сукоба.

Почела је исплата првих 30 евра државне помоћи грађанима, а новац ће данас бити уплаћен на рачуне 640.000 људи који су се пријавили за ту врсту помоћи. Министар финансија Синиша Мали је за РТС рекао да ће већ сутра 30 евра бити исплаћено и за 1,4 милиона грађана. Мали је нагласио да се до јутрос за помоћ од укупно 60 евра пријавило 3.814.000 грађана. Пријављивање траје до суботе, 15. маја.

Захваљујући резултатима постојећих мера и успешној вакцинацији, поједине болнице излазе из ковид система и враћају се уобичајеним активностима. То је договорено на састанку министра здравља Златибора Лончара са директорима ковид болница. Клиничко болнички центар Звездара излази из ковид система, а исто ће следеће недеље учинити и КБЦ Драгиша Мишовић. Припрема се и Општа болница у Младеновцу.

Нових 120.000 доза АстраЗенека вакцине, које су јутрос стигле у Србију, биће већ од сутра на располагању грађанима широм земље. Министар здравља Златибор Лончар је најавио да је највећи део предвиђен за давање друге дозе онима који су примили прву дозу тог цепива. Министар је још једном апеловао на све грађане да се вакцинишу, јер је то једини начин да се вратимо нормалном начину живота. Нагласио је да су све вакцине у Србији добре и подсетио да је Астразенека вакцина која се највише употребљава у свету.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Марица Сердар.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво