Читај ми!

Дан сећања на жртве холокауста у Београду

Овај дан изабран је јер је 10. маја 1942. године нацистички окупатор у нашој земљи објавио да у Београду више нема Јевреја. Тог дана је своју последњу вожњу обавила душегупка, камион-убица који су нацисти користили за масовна убиства током холокауста. Спомен парк Јајинци и Музеј бањичког логора су места страдања која су обележена и позната. О оним на којима су живот изгубили многи Јевреји, Роми и Срби, а још увек нису претворена у спомен места, и о томе какав је осећај поред њих проћи са свешћу да је ту живот изгубило више од педесет чланова породице, за наш програм испричала је Габријела Николић, сликар, графичар и документариста.

Завод за хитну медицинску помоћ у Крагујевцу, у време кад су све очи упрте у лекаре и очекују њихову помоћ - је успео, и успева, да уз редовне медицинске обавезе и помоћ грађанима, организује и неколико хуманитарних акција. Првомајске и Ускршње празнике обележили су акцијом за помоћ малом Гаврилу. Директорку Завода др Гордану Ђокић смо питали - како и уз чију помоћ прикупљају средства, и како је то организовано у односу на статус здравствене организације.

Хуманост ће нас овог јутра одвести и у Сомбор где се група добрих људи из удружења „ВелоАрт" окупила око идеје израде три специјална бицикла, која у свом саставу имају инвалидска колица.

Аутор и водитељ: Игор Обрачевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво