Читај ми!

IN MEMORIAM: Феђа Стојановић ( 1948-2021)

Поводом одласка Феђе Стојановића, вечерас ћемо слушати емисију „Иза кулиса“ у којој је наш велики глумац био гост 24. новембра 2018. године. .

Феђа Стојановић дипломирао је глуму на Факултету драмских уметности у Београду 1973. године у класи проф. Миленка Маричића. Исте године постао je стални члан позоришта Атеље 212. Уз многобројне улоге на сцени матичног позоришта, памтиће се и оне одигране у другим београдским позориштима ( Звездара театар, ЈДП, Мадленијанум).

Захваљујући дечијој драмској групи Радио Београда у којој је почео да учи о уметности, Феђа Стојановић је 1964. године добио своју прву улогу у филму Бранка Бауера „Николетина Бурсаћ". Неколико година касније појавиће се и у „Вишњи на Ташмајдану" и тиме започети филмску каријеру која ће бити обележена улогама у филмовима „Тамо и овде", „ТТ синдром", „Љубав и други злочини", „Чарлстон за Огњенку", „Сан зимске ноћи", „Мала ноћна музика", ,Лепа села лепо горе". Као телевизијски глумац играо је и у многим серијама као што су „Истине и лажи", „Жигосани у рекету," „Војна академија", „Монтевидео, бог те видео," „Породично благо", „Срећни људи", „Бољи живот", „Шешир професора Косте Вујића".

Радио је и као професор на Катедри за глуму Академије уметности БК Универзитета. Новембра 2018. године, у Звездара театру премијерно је изведена представа „Љубав у Савамали" у којој је играо главну улогу. То је био и повод да у емисији „Иза кулиса" Феђа Стојановић, наш велики глумац, говори о свом позиву и драмској уметности - о позоришту, филму и радију.

Аутор и уредник емисије: Тамара Крстић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво