Црвени крст – хуманост на делу

Данас се обележава Светски дан Црвеног крста, једног од најмасовнијих и најстаријих хуманитарних покрета. Сваке године, помоћ Црвеног крста и Црвеног полумесеца током природних непогода, несрећа, криза и разних сукоба, стиже до више милиона људи широм света. У Србији, Црвени крст своје активности реализује кроз програме народних кухиња, бриге о старијима, прве помоћи, добровољног давалаштва крви, здравствено превентивног рада, као и едукацијом за децу и младе. Тим поводом наш саговорник овог јутра је Љубомир Миладиновић, генерални секретар Црвеног крста Србије.

Друга субота у мају и октобру посвећене су птицама селицама. У разговору са Слободаном Кнежевићем из Удружења за заштиту птица сазнаћемо колико врста птица селица се враћа у наше крајеве током пролећа, да ли на њихову селидбу имају утицај климатске промене и да ли се на прави начин бринемо о њима.

На отвореном  књажевачком градском  базену са термалном водом температуре 28 степени, почела је овогодишња туристичка сезона, а ви ћете сазнати са каквим епидемиолошким мерама базен дочекује прве овогодишње купаче и шта је планирано да се изгради у будућности.  Овог јутра говорићемо и о томе како се Ендрју Харе из Новог Зеленда, који се са својом  супругом  Весном Жижић, пре десетак година, доселио у Лесковац  сналази са нашим навикама.

Будите уз ваш Радио Београд 1.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво