У сусрет додели Европске награде за проналазаче

Овог јутра имаћемо част да вам представимо српску научницу Гордану Вуњак-Новаковић која је изабрана за финалисткињу престижне Европске награде за проналазаче за ову годину, за иновативни допринос у биомедицини. Рад професорке Универзитета Колумбија, чланице САНУ и прве Српкиње и жене која је постала члан Националне академије инжењерства САД, решио је комплексне проблеме у вези са заменом оштећеног ткива, што је определило Европски завод за патенте да први пут једна научница из Србије буде у финалу у престижној категорији „Животно дело". Победници овогодишње најпрестижније европске награде за проналазаче биће објављени на церемонији 17. јуна.

У Србији још није донет Закон о личном банкроту, који би требало презадуженим грађанима да омогући да живе достојанствено, иако не могу да измире своја велика новчана дуговања. Економисти кажу да закон по грађане носи одређене последице, има своје добре и лоше стране, а да ли су се код нас створили услови за доношење оваквог закона овог јутра за вас истражује Биљана Шујдовић.

У нашем јутарњем програму најавићемо и 49. Међународни филмски фестивал - ФЕСТ, који почиње данас и трајаће до 16. маја. Посетиоци ће бити у прилици да погледају 14 филмских остварења из 7 земаља.

Аутор и водитељ Игор Обрачевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво