Данас седница Кризног штаба

Кризни штаб разматраће поподне епидемиолошку ситуацију у земљи и противепидемијске мере које су на снази. Очекује се да ће, између осталог, одлучити да се угоститељски објекти већ од сутра у потпуности отворе. Епидемилог Предраг Кон упозорава да морамо бити опрезни и указује да чим се опустимо то се види за недељу дана.

На свим пунктовима у земљи наставља се вакцинација. Место за имунизацију постају и тржни центри. После Променаде у Новом Саду, од данас вакцинација и у Тржном центру Ушће. Вакцинални пункт данас је отворен у деват сати, а од сутра ће сваког дана радити од 12 до 20 часова.

Почела је исплата државне помоћи грађанима од првих 30 евра. Према речима министра финансија, Синише Малог, уплата у динарској противвредности је легла на рачуне 1.635.133 пензионера. Сутра ће помоћ бити исплаћена корисницима социјалне помоћи, а наредне недеље почиње исплата помоћи свим пријављеним грађанима. Министар је за Тањуг рекао да се за помоћ до сада пријавило око 3 милиона 450 хиљада грађана. Мали је позвао све грађане да се вакцинишу, како да би се што пре дошло до колективног имунитета, а ко се вакцинисао, или то планира да уради до краја маја, добиће и помоћ државе од три хиљаде динара

За мала пољопривредна газдинства, али и за предузећа, почела је пријава за новчане подстицаје, које даје држава у сарадњи са Светском банком. Максимални износ који једно газдинство бесповратно може добити је 25 хиљада евра, док ће фирме моћи да рачунају и на 200 хиљада евра. Са укупним буџетом од 38 милиона долара, пројекат ће трајати три године, каже министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

Српска православна црква и верници славе Светог Георгија, једног од девет великомученика и првих страдалника за хришћанску веру. Обичај је да се плету венчићи од лековитих трава који се онда бацају у текућу воду. Ђурђевдан је једна од најчешћих крсних слава код Срба.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Марица Сердар

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво