Читај ми!

Ђерлек: Још два три месеца и близу смо колективног имунитета

Председник Александар Вучић боравиће у дводневној посети Бриселу. Он ће данас и сутра имати одвојене сусрете са председником Европског савета Шарлом Мишелом, председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен и високим представником Европске Уније за спољне послове и безбедносну политику Ђузепом Борељом. Служба за сарадњу са медијима председника Републике саопштила је да ће се, током боравка у Бриселу, Вучић састати и са комесаром Европске уније за суседску политику и проширење Оливером Вархеијем, специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, као и са сталним известиоцем Европског парламента за Србију Владимиром Билчиком.

Све је мање оболелих од ковида и успешно се наставља вакцинација. До сада је дато 3.234.000 доза, а обе дозе примило је 1.303.000 грађана. Без заказивања, вакцина се може добити и на београдском сајму, и то Фајзерова и Спутњикова, а Синофарм за оне који примају другу дозу. Сутра стиже пола милиона доза вакцина из Кине.

У свету је до сада дато више од милијарду доза вакцина, објавио је Блумберг - али дистрибуција није равномерна. Индија и даље бележи дневно око 350.000 новоинфицираних, здравствени систем је у колапсу, а премијер је позвао све грађане да се што пре вакцинишу. Захваљујући имунизацији више од половине становништва - Израел је обуздао пандемију. После десет месеци нема ниједан забележен смртни случај изазван Ковидом-19.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин оценио је да разноврсност и количина наоружања која је пронађена у кући у београдском насељу Ритопек коју су користили припадници клана Вељка Беливука и Марка Миљковића говори о томе да је та организована криминална група била спремна за обрачун са државом. Он је за ТВ Прва навео да такво наоружање није поседовао ни „Земунски клан" и нагласио да су били способни да изврше озбиљан напад на високо позиционирану штићену личност. Вулин је истакао да је тужилац за организовани криминал веома задовољан количином и квалитетом материјалних доказа који су у досадашњем току истраге прикупљени.

Данас су Цвети, дан када је Христ, свечано и царски ушао у свети град Јерусалим. Увек падају у недељу, дан након Лазареве суботе. Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић борави, на празник Цвети, у манастиру Високи Дечани на Косову и Метохији.
Игуман манастира Високи Дечани, Сава Јањић поручио је да манастир живи у специфичним околностима и да очекује да ускоро локалне институције спроведу одлуку суда о признавању 24 хектара манастирске земље, као и да поштују договор направљен преко Комисије за имплементацију заштићених зона око заобилазног пута за Црну Гору.

У финалу Сербија опена играће Рус Аслан Карацев и италијан Матео Беретини. Новак Ђоковић је у полуфиналу изгубио од Карацева са 2:1, са колико је и Беретини победио Јапанца Тароа Данијела.

Уредник емисије: Наташа Ракетић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Тина Амић

Продуцент: Срђан Манојловић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво