Читај ми!

За пољопривреду опредељено додатних 5 и по милијарди динара

Ребаланском буџета средства Министарства пољопривреде увећана су за око 5 и по милијарди динара, од чега ће највећи део, скоро 4,9 милијарди, бити утрошено за субвенције, чија исплата касни. О кашњењу субвенција било је речи на седници скупштинског Одбора за пољопривреду, али и на састанку представника Министарства пољопривреде са члановима Удружења младих пољопривредника и Удружења одгајивача оваца Србије. Договорено је да се после усвајања ребаланса буџета максимално убрза исплата субвенција за пољопривреднике, нарочито за сточаре због објективних околности у динамици производње и поремећаја у ценама.

Министарство пољопривреде припремило је измене Закона о пензијском и инвалидском осигурању у сектору пољопривреде. Тим изменама, које би требало да буду усвојене ове године, предвиђено је да доприноси пољопривредника за пензијско-инвалидско осигурање убудуће зависе од економске вредности газдинства, потврдио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић и додао да ће висина пензија пољопривредника бити у складу са уплатама.

У емисији "Недељом за село" говоримо и о заштити биљака. О томе смо разговарали са саветодавком за заштиту биља у Пољопривредно стручној служби Београд Елеонором Онћ Јовановић.

Министарство за бригу о селу расписало је Јавни конкурс за реализацију Програма подршке развоју задругарства доделом бесповратних средстава за унапређење пословања и технолошки развој задруга.

Пријаве на конкурс могу да се поднесу до 24. маја, а све информације о условима конкурса, као и образац пријаве могу се пронаћи на интернет страници Министарства за бригу о селу www.mbs.gov.rs

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

Први програм Радио Београда, недеља, 08.05

 

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво