Читај ми!

Дан планете Земље

Прошле године у ово време, када се животни ритам становника на готово половини Земљине кугле значајно успорио, а авионски саобраћај био готово заустављен, показало се колико је мало времена довољно планети да буквално процвета. Због значајног смањења загађења ваздуха, над "трећим каменом од сунца" толико се разведрило да су становници појединих делова Индије први пут после неколико деценија поново могли да виде Хималаје. Међутим, годину дана касније опет смо се вратили старим навикама и поново загађујемо нашу животну средину, много више него што бисмо смели. Макар на један дан, поводом Дана планете Земље, опет ћемо слушати изјаве о томе како сви појединачно морамо мало више да пазимо на то колико загађујемо окружење. Тако ће бити и у нашем јутарњем програму у којем ћемо чути како се бројне организације у Србији боре за заштиту животне средине.

Један део програма посветићемо још једном дану који се обележава 22. априла - Дану сећања на жртве холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом светском рату. Питаћемо наше слушаоце да ли свим овим жртвама указујемо дужно поштовање.

Говорићемо и о једној теми с којом се суочавамо буквално сви, а то су неадекватни обрасци понашања и како их променити. О томе ће нам говорити психолог и психотерапеут Марко Томашевић.

Најавићемо овогодишње, 16. по реду издање БИНЕ - Београдске интернационалне недеља архитектуре - које ће трајати од 22. априла до 20. маја, а чућемо и како је протекло представљање новог водича кроз Народни музеј у Београду на француском језику "Уђи у причу".

Пратимо АТП турнир Serbia Open који се одржава у Београду, најављујемо бициклистичку трку Београд - Бањалука која почиње на Дан града Бањалуке, а као и сваког дана, пратимо епидемијску ситуацију и процес вакцинације у Србији.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић.

Будите уз Радио Београд!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво