Читај ми!

Породична прича

Први договори у вези са овом емисијом изгледали су лепи и – лаки. Лепи јер се ради о бебама, деци, породици, дакле о свему ономе о чему истражујем, читам, и правим емисије – деценијама. То је нешто што најбоље умем, од свега што умем: да разговарам са децом без обзира на узраст.

Чинило се  да је и лако: само ћу наставити да разговарам са њима... Али, онда је стигла пандемија... све се затворило и прекинуло, најпре директни контакти са децом - свих узраста...
И даље је било лепо размишљати о бебама, али, лако више није било лако...

А, онда се родио Видак... Видакова кућа је прва кућа у којој је настајала ова емисија. Његова мама Маја која га је родила почетком лета 2020. и мало старији брат Вукман, од првих Вукманових речи су сарадници емисија које радим. И, као што је храбро родила другог сина у време кад се више говорило о другим стварима него о рађању, мама Маја Радовић се храбро упустила у подухват: снимаће мобилним телефоном своје „разговоре" са бебом и слати ми их.

Другачије није могло. То је трајало девет месеци.

Друга кућа у којој је настајала ова емисија је кућа у једне маме и једне кћерке. То су Марина Стојановић и Ђурђа Станојевић. Њих две у емисији глуме Великог  Плишаног  Медведа - краља играчака  и Робота који  је био  први поклон за Видака. И оне су послале ту причу снимљену телефоном.

Ту причу  сам написала да повежем  сегменте „разговора".

Трећа кућа је- моја. У њој смо смо  Матија Бутрић - - Lead Animator & Sound Designer и ја измонтирали целу емисију.

Музика коју смо користили је са Конкурса за оригиналну музику који Програм за децу, младе и породицу већ неколико година расписује. Ауторке су младе композиторке Александра Александровић и Мира Милосављевић.

Емисија Разговори прве врсте је друга у низу и део је пројекта B-AIR:Art Infinity Radio - Creating sound art for babies, toddlers andvulnerable groups, у оквиру Creative Europe.

У  овом пројекту Радио Београд учествује од 1. октобра 2020. године.

Аутор Весна Ћоровић Бутрић.

 

Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво