Читај ми!

Производња млека у озбиљној кризи

Млечно говедарство све теже се носи са последицама корона вируса- цена млека не мења се већ 5 година, док цена сточне хране непрекидно расте, што произвођаче доводи у незавидан положај. Уз то, постоји вишак млека на европском тржишту који се делом прелива и код нас. О тешком положају у коме су се нашли произвођачи су разговарали са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем који је истакао да ће држава спречити сваки покушај злоупотребе у вези са квалитетом млека при увозу у нашу земљу. Председник Удружења произвођача млека Србије Васа Џигурски верује да ће држава помоћи да се стање у млечном говедарству поправи, а од потрошача очекује да купују домаће млеко које је, каже, много квалитетније од увозног.

Априлски мраз нанео је штету воћњацима. Највише су страдале кајсије, као и сорте бресака које рано цветају, али последице ниских температура осетиће и друге воћне врсте, кажу стручњаци.

Лоше временске прилике зауставиле су пролећну сетву. Стручњаци кажу да још није касно да се она обави у оптималним роковима, али да ратари морају да искористе сваки леп дан да изађу на њиве.

Први јавни позив за субвенције из Програма за конкурентну пољопривреду, такозваног програма Светске банке, биће расписан наредне недеље, тачније 22. априла, најавио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић и позвао пољопривреднике да се јаве на тај конкурс.

У емисији "Недељом за село" говоримо и о оправданости повећања цене уља, као и о производњи цвећа, украсног шибља и дрвећа. О томе смо разговарали са власницом расадника Адом Столић, која се тим послом бави више од 40 година.

Уредник и водитељ Даворка Тешић

Први програм Радио Београда, недеља, 8,05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво